lauantai 2. marraskuuta 2013

Pull apart bread

Näin tämän ohjeen ensimmäisen kerran Handimanian Facebook-sivulla ja pistin korvan taakse, että haluan kokeilla tätä jossain vaiheessa. Kävi mielessä että tämä leipä istuu pastan kaveriksi kuin nakutettu, joten leipä uuniin ruuanlaiton ajaksi! :)


Pull apart bread

1 ranskanleipä (tässä ohjeessa käytössä vaalea kreikkalainen leipä IcaMaxin tuorehyllystä)
½dl Valkosipuliöljyä
Yrttimausteseos
Juustoa siivuina

Viipaloi ranskanleipä niin, että palat ovat pohjasta vielä toisissaan kiinni. Tämän kokoiseen leipään sopi juuri ja juuri neljä viiltoa pitkittäin, poikittain olevat niin että "kuutiot" jäävät hieman sormea paksummaksi. Muista, että et leikkaa läpi asti, vaan leivästä jää omalaatuinen "viuhka" :D (Englanniksi ohje tässä)
Täytä välit juustoviipaleilla, jokaisessa leikkauspinnassa pitäisi olla juustoviipale. Tämä vie hetken aikaa mutta näin saat jokaiseen leipäpalaan kaikki mausteet.
Lusikoi valkosipuliöljy (murskattua/pieneksi pilkottua valkosipulia ja ruokaöljyä) leivän päälle, yritä saada seosta myös väleihin. Kuorruta koko komeus yrttimausteseoksella (maun mukaan) ja kieritä sitten foliopakettiin.
Paista leipää ensin 180-asteessa 15min folion sisällä, joka jälkeen pura paketti (Varo! Se on kuumaa!) ja paista leipää vielä ilman foliota 10min, näin saat mehevän sisustan ja rapean pinnan.
Anna jäähtyä hetki ja nauti joko pastan kanssa tai vaikka sipsien sijasta leffakaverina :)

2 kommenttia:

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)