Ravintolat Suomessa


Sataman Tähti, Kemi
Luulajantie 7, 94100 Kemi
Sataman Tähti  on Kemin sisäsatamassa kesäaikaan toimiva rantaravintola. Kylmien virvokkeiden lisäksi talolta löytyy melko kattava ruokalista, johon päätimme tänä kesänä tutustua avoeliön ja anopin kanssa.
Salaatit, toastit, pihvit ja herkkukorit houkuttivat, mutta mihinkäs koira karvoistaan pääsee ja burgereihin päädyttiin jälleen :D (Ensi kerralla, lupaan ja vannon!) Onneksi! Eteen kannettiin mielettömän herkullinen yhdistelmä "Uuden ajan burger", joka sisältää täyslihapihvin lisäksi punasipulia, barbeque-kastiketta ja jalopeno-valkosipulimajoneesia. Makuyhdistelmä oli itselleni uusi ja "rohkea", 5/5! Anoppi piti kanatoastistaan  ja kehui ruokaisaksi, avoeliö ihastui perusburgeriin. Ystäväni myös kehaisi kanakoria ja kokikin vaikeuksia valita sen ja hampurilaisen väliltä :)
Ruokailla voi ulkona tai sisällä ja miljöö on molemmin puolin upea, Kemin sisäsatama on kesällä käymisen arvoinen paikka. Tarjoilijat ovat ystävällisiä ja hyvintuulisia, palvelu on tehokasta vaikka ruuhkaakin kyseisessä paikassa on odotettavissa :)
Sisustus on säilytetty osittain ennen paikalla sijainneen Paapuurin tunnelmissa.  Itselläni on kyseiseen paikkaan henkilökohtainen tunneside ja pidänkin siitä, että sisustusta ei laitettu täysin uusiksi omistajan vaihtuessa.Ravintola Ämmilä/Ravintola Rantamakasiini, Kemi
Keskuspuistokatu 28, 94100 KEMI /  Luulajantie 1, 94100 KEMI


Ämmilä ja Rantamakasiini tarjoilevat pihvien ja a'la carte -menun lisäksi myös helpompaa ruokaa ja pikkupurtavaa. Ämmilän "Pohjolan Burger" on legenda jo eläessään, Rantamakasiinin versio hieman erilainen mutta vähintäänkin yhtä loistava. Hinta-laatu-määrä suhde on kohdallaan, burger maksaa 10e luokkaa ja sillä saa mahan täyteen, mutta ei silti aiheuta järjetöntä ähkyä vaikka mättäisikin koko annoksen kerralla. Kesäkelillä tarjoilu on Rantamakasiinissa ja mikäpä sen mahtavampaa kuin nauttia hyvästä ruuasta terassilla Kemin kauniissa sisäsatamassa! Talvella taas Ämmilän mummolamainen ja viihtyisä miljöö toivottaa ruokailijat tervetulleiksi.
11.11.2014 Ämmilä on nykyään vain tilauksesta auki, Rantamakasiini ilmeisesti jatkaa kesäisin toimintaansa. Cafe Bar Ankkuri tarjoaa myös ruokaa nälkäisille ja on saman omistajan hallussa.Umpitunneli The Kapakka, Tornio
Hallituskatu 15, 95400 TORNIOYöaikaan anniskelupuoleen painottuvana, sekä viikonloppuisin livemusiikkia tarjoava Umpitunneli muuntautuu päivisin TexMex-tyyliseksi a'la carte ravintolaksi. Menu on melko kattava, pihveistä fingerfoodiin, ja annokset ovat joskus jopa liian kookkaita.
Ehdottomiksi suosikeiksi itsellä ovat muodostuneet Ellun Kana, Classic Burger ja Parempi Siipiveikko. Dippinä toimii joko valkosipuli- tai chilimajoneesi. Ainoat miinukset ovat se, että ruoka ei aina ole tasalaatuista (mutta joka kerta hyvää) ja annoksien hillitön koko. Kun sapuska maistuu siltä että tekisi mieli nuolla lautanenkin, on jopa avoeliölle 180g burger (tai 180g x2) sisältöineen ja lautasellinen ristikko- tai ranskanperunoita liikaa. Ellun Kanasta lähtee väistämättä aina puolet mukaan, siinä on tortillalla kokoa! Mutta hinnalla ei näitäkään annoksia ole pilattu :)Hevi's Deli, Tornio
Hallituskatu 10, 95400 TORNIO


Hevi's
on meille ainakin se raikkaampi vaihtoehto kaiken grilli- ja pizzeriaruuan keskellä. Jopa aavistuksen välimerellistä tunnelmaa huokuva valoisa ravintola on lähestulkoon joka kerta eri järjestyksessä sisustukseltaan, mikä tuo oman elementtinsä viihtyvyyteen. Kesällä käytössä on myös aidattu terassi.
Täällä kyse ei ole niinkään siitä, eikö pizzoja ja vohveleita saisi edullisemminkin muualta, mutta täysin samanlaista ei mistään. Hevi Zone sisäänleivottuine täytteineen on jotain mieletöntä. Voileivät, vohvelit.. Kaikki ovat tuoreita, raikkaita ja selkeitä makuja täynnä, menu antaa eksoottisia vaihtoehtoja perus kebabpizzaan tottuneelle tallaajalle.
Miinusta aukioloajoista, me kun tykätään käydä enemmän ulkona syömässä ilta-aikaan ja viikonloppuisin, sunnuntaisin Hevi's ei ole ollenkaan auki ja muulloinkin vain klo 18 saakka. Sekä nettisivujen puute on pieni ongelma minulle joka olen tottunut tarkistamaan kaiken pikaisesti niistä, mutta Hevi's korvaa tämän osittain Facebook-sivustolla.


Ravintola Golden Flower, Tornio
Eliaksenkatu 8, 95400 TORNIO


Kiinalainen Chop Suey


Golden Flower on kiinalainen ravintola jonka Menu tarjoaa myös pizzoja ja pastaa. Määrä ei yleensä ole laadun tae ja pizzaa tarjoavat aasialaispaikat usein lisäävätkin sen listalleen vain asiakkaita kalastellakseen, mikä näkyykin pizzojen laadulla. Tässä ravintolassa tämä yltäkylläinen yhdistelmä kuitenkin toimii ja ainakin pizzat ja "kinkkisafkat" ovat molemmat kilpailukykyistä tarjottavaa, vain pastat ovat vielä kokeilematta. Avoeliön suosikkeihin kuuluvat paistettu riisi ja pizzalistalta taas sisäänleivottu Hot One. Itselläni lista on vielä testivaiheessa, mutta tähän mennessä kana tai härkä (ja paistettu riisi..) Szechuan kastikkeessa toimii kuin ajatus. Pizza on perushyvää, mutta oma kiintiöni on kyseisen tuotteen suhteen hieman täynnä, joten paikasta riippumatta syön aina mielummin jotain muuta, heh.
Sisustukseltaan paikka on elegantti, siisti ja rauhallinen, kaikenkaikkiaan kovin viihtyisä. Pöytiä löytyy myös isommille seurueille.
Suosittelen kokeilemaan jos kiinalaisen ruuan ystävä olet. Tänne on myös helppo mennä jälkikasvun tai ennakkoluuloisen miehen kanssa pizzavaihtoehdon löytyessä listalta.
Minulle ei makseta tai tarjota hyvitystä suosittelemisesta, vaan kaikki ovat henkilökohtaisia mielipiteitäni, joskus avoeliötä lainaten. Mainitsen täällä ravintoloita, joista olen tavallisena asiakkaana saanut hyvää palvelua, mahtavaa ruokaa ja ennenkaikkea hyvän fiiliksen. Päivitän sivua aina lisäkokemuksien kertyessä.

2 kommenttia:

  1. Itse tykkään Hevi's Delistä tosi paljon, mutta nuo aukioloajat ovat iha surkeita. Saisivat varmasti enemmän asiakkaita kun pitäisivät paikkaa paremmin auki. Sen lisäksi oon usein törmänny siihen, että aukioloajat eivät aina täsmää. Yhtenä kertana oltiin menossa hakemaan ruokaa ja paikka ei ollut auki, vaikka aukioloaikojen mukaan olisi pitänyt olla. Paikka aukesi lopulta tunnin myöhässä ja kun kyselimme asiasta, todettiin meille että "lauantaisin on aamuisin yleensä hiljaista niin päätettiin avata vähän myöhemmin". Harmittaa paikan puolesta, menettävät varmasti paljon asiakkaita pelkästään nuiden aukioloaikojen vuoksi. :\

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, ruuat on mahtavia, tuoreita ja herkullisia, mutta mielummin jossain vaiheessa menee vaikka sinne Umppariin joka on takuulla auki, entäkuin lähtee arpomaan, mahtaako joku paikka olla tänään auki vai ei. Tietysti viikolla aukioloajat pitää kohtuullisen hyvin paikkansa, mutta viikonloput on iso ongelma :/

      Poista

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)