maanantai 18. maaliskuuta 2013

Kanarisottoa uunissa.

Valmis kanarisotto uunituoreena

Tuhat ja yksi tapaa kokata kanaa. Tavallinen "keitä riisi, paista kana ja sekoita keskenään" -risotto menee varsinkin seuraavana päivänä uudelleen lämmitettäessä usein hieman kuivaksi, joten päätin tehdä tämänkin eri tavalla ja huomattavasti maistuvammin. Avoeliön ollessa töissä aikaakin oli mukavasti käytettävissä.

Tarvitset;

- n. 400g kanansuikaleita
(itse käytin valmiiksi hunajamarinoituja, joten en erikseen maustanut risottoa)
- 3-4 annosta keitettyä riisiä 
(tässä käytössä basmati keitetty kasvisliemikuution kanssa)
- 6-10 kirsikka- tai luumutomaattia viipaleina
- 1 paketti pekonia kuutioituna
- kourallinen kuivattuja sieniä 
(kai tähän säilykkeetkin käy)
- n. 1cm viipale Koskelaskija-sulatejuustosta
- 1dl ruokakermaa
- juustoraastetta


Kana-pekoni-mössö paistinpannulla.

Keitä riisi paketin ohjeen mukaan ja laita uuni lämpeämään 175 asteeseen, samanaikaisesti ehdit valmistaa kanapekonimössön.

Kippaa kuutioitu pekoni kuivalle ja kuumalle pannulle, pyörittele hetki niin että ne irtoavat helposti toisistaan. Kun pekoni on ottanut hieman (vain hieman!) väriä, lisää kanasuikaleet pannulle. Kanan ollessa lähes kypsä, voit lisäillä muut ainekset, kirsikkatomaatit, koskenlaskijan, ruokakerman (mausteet, josset käytä valmiiksi marinoituja kanasuikaleita) ja viimeisenä sienet.
Kun riisi on kypsää, siivilöi ylimääräinen vesi pois ja kaada riisi uunivuokaan. Kippaa sekaan myös kanapekonimössö ja sekoita hyvin. Jos seos tuntuu kuivalta paistamisen jälkeen, voit lisätä tässä vaiheessa vähän ruokakermaa seokseen. Ripsauta päälle vähän juustoraastetta ja nakkaa uuniin.
Uunissa risotto oli lähes kaksi tuntia, kun tosiaan odotin avoeliötä kotiin, kylläkin tunnin verran niin että uuni oli pois päältä. Tarkkailemalla paras tulos tulee, ruokahan on käytännössä jo kypsää uuniin mennessään (vrt. makaronilaatikko).
Ohjeesta voi jättää pois sienet ihan oman maun mukaan, pekoninkin jossei syö punaista lihaa, mutta jotain suolaista suosittelen tilalle :)

Ja sitten vain syömään! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)