torstai 28. maaliskuuta 2013

Mango- avokado- kanarisotto.


Tämä siitä seuraa kun päästää sekopään keittiökemistin yksin kauppaan ;) Mutta hyvää oli vaikka itselläkin mietityttä, eikä avoeliökään mulkoillut oudosti enää maistamisen jälkeen :D

Risottoon heitin
400g pippurimarinoituja kanansuikaleita
½-1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4rkl Turkkilaista jogurttia
n. 1dl ruokakermaa
1 avokado
½ mango

Kirsikkatomaatteja

Keitettyä riisiä kahdelle
2-3 rkl Sweet chili sauce + mausteet (chili- ja paprikamaustetta, sekä korianteri-persilja ym. yrttiseosta, valkopippuria)

(kuivattuja sieniä murennettuna)


Laita riisi kiehumaan joko pakkauksen ohjeen mukaan tai väljään veteen (itse suosin jälkimmäistä). Kuullota sipulit öljyssä pannulla, lisää valkosipuli ja kanansuikaleet. Ruskista suikaleiden pinta ja lisää jogurtti sekä ruokakerma, jos käytät kuivattuja sieniä, on ne hyvä lisätä jo tässä vaiheessa. Myös mausteet ja sweet chilin voi heittää kyytiin.

Anna hautua hetki, jonka jälkeen voit lisätä pannulle ensin kirsikkatomaatit lohkoina, hetkeä myöhemmin myös avokadon ja puolikkaan mangon kuutioituna pieneksi. Anna hautua pienellä lämmöllä kunnes riisi on kypsää. Valuta ylimääräinen vesi pois ja sekoita kattilassa kaikki risotoksi.
Syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)