tiistai 7. tammikuuta 2014

Jauhelihapasteijat

Yksi heikkouteni karjalanpiirakoiden lisäksi on jauhelihapasteijat. Voisin syödä niitä vaikka ämpäreittäin, mutta ryökäleet huoltoasemilla tahtovat veloittaa niistä melko hulppeita summia. Torttutaikinalevyjä oli vielä yksi paketti pakastimessa joulun jäljiltä ja siitä se ajatus sitten lähti.


JAUHELIHAPASTEIJAT
1kg lehtitaikinalevyjä
n. 450g jauhelihaa
2dl riisiä
1 sipuli

1prk kermaviiliä
2 kananmunaa
Mausteita

Keitä riisi paketin ohjeen mukaan ja ruskista jauheliha. Pieni sipuli ja heitä pannulle. Lisää myös mausteet jauhelihaan. Kaada kermaviili kulhoon ja sekoita yksi kananmuna joukkoon. Sekoita kypsä riisi jauhelihaan ja lisää kermaviiliseos joukkoon.
Leikkaa taikinalevyt kahtia ja kauli ne hieman ohuemmaksi. Vatkaa yksi kananmuna kevyesti lasissa tai pienessä kulhossa. Laita n. ruokalusikallinen täytettä levyn keskelle, "voitele" levyn yksi reuna munalla ja kiepauta rullalle niin, että saumapinta jää alapuolelle. Painele varovasti vielä päädyt kiinni ja aseta rulla pellille. Toista tarvittavan useasti, että kaikki levyt on käytetty. Voitele valmiit pasteijat vielä kananmunalla.
Paista 225-asteisessa uunissa n. 15-20min niin että pinta saa vähän väriä.
Eikun herkuttelemaan!

Tämä julkaisu on samalla testi, latasin Bloggerin sovelluksen Androidille ja ihmettelen sen toimintaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)