torstai 31. heinäkuuta 2014

Avokado-lime-pekonipasta

Pahoittelen pitkää hiljaisuutta, kevät meni hautajaistunnelmissa ja perunkirjoituksia järjestellessä. Siihen lisäksi uusi kone alkoi kiukuttelemaan ja jouduin asentamaan käyttöjärjestelmän useampaan kertaan uusiksi. Näin ollen siirsin kuvat talteen, mutta en koneelle takaisin, enkä halunnut julkaista kuvattomia reseptejä :) Tässä yksi toukokuussa kokkailtu ohje, olkaatte hyvät!

Leijonat ottivat niskalenkin Kanadasta komeasti, ensi kerta tälle kaudelle kun jääkiekon katsominen oli muutakin kuin oikeusmurha ;)
Tätä juhlittiin avoeliön kanssa luonnollisesti syömällä (kun edellinen ilta oli vietetty jo humppaamalla vähän nestemäisemmällä ruokavaliolla..) Ohjetta tiskiin!


AVOKADOPASTA (3:lle todella nälkäiselle)

12 rullaa tagliatellea
1 kypsä avokado
1 lime
2 valkosipulinkynttä
n. ½dl manteliöjyä (mikä tahansa muukin ruokaöljy käy)
½ tl chiliä
½ tl hunajaa
tupsaukset mustapippuria, paprikamaustetta, valkosipulimaustetta, soijaa

Laita pastavesi kiehumaan. Keitä tagliatelle aina runsaassa vedessä ja välillä sekoittaen, etteivät nauhat takerru toisiinsa.
Odottaessa laita kulhoon mausteet, öljy ja hunaja. Pyörittele lime pehmeäksi, raasta pestyn limen kuoresta makua mukaan ja purista sitten mehu joukkoon. Josset halua pastasta ihan niin kirpakkaa, puolikkaan limen mehu riittää.
Halkaise avokado pituussuunnassa puoleksi, pyöräytä kivi irti. Pieni hedelmäliha kuoressa kuutioiksi, mitä pienempiä sen parempi, ja pyöräytä lusikalla muun kastikkeen kyytiin :)
Sekoita ainekset, jos haluat avokadoa pienemmäksi, muussaa se haarukalla. Kun pasta on kypsää, nappaa ½dl keitinvettä kastikkeen jatkeeksi ja siivilöi loput.
Pieni pekoni kuutioiksi ja paista rapsakaksi.
Nosta kuuma pasta kastikkeen päälle, pyöräytä sekaisin ja lisää pekoni joukkoon. Nostele annokset lautaselle, raasta hieman parmesaania päälle ja vetele ääntä kohti :) Ja nimenomaan oikeaa parmesaania, jätä väliin jos on vain sitä "hyiyäk-jauhetta", se pilaa koko pastan.

Annos on täynnä hyviä öljyjä (jos pekonia ei lasketa, mutta kaikki vain maistuu paremmalle pekonin kanssa..) ja sopivan kevyttä kesään. Kasvisversion saat luonnollisesti jättämällä pekonin pois (vaikka kaikki on silti parempaa pekonin kanssa.. ;D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)