torstai 31. heinäkuuta 2014

Näppärä peruspastaohje

Avoeliö täytti vuosia tässä heinäkuun puolivälin paikkeilla ja halusin kakun lisäksi hemmotella miestä myös hyvällä ruualla. Kesäkuumalla kuitenkaan ei viitsi tuntikausia hellan ääressä seisoa, joten jotain nopeaa ja näppärää tiedossa, tästä idea kanapastaan!



Kanapasta (ainakin kuudelle)

700g kanasuikaleita (maustamattomia)
2 purkkia ranskankermaa (creme fraiche)
Ruohosipulia
Sipulia (kesäsipulia varsineen)
Valkosipulia
mausteita
Puoli pussia tagliatelle-pastaa

Sekoita ranskankermaan pienitty ruohosipuli ja kesäsipulin varret, hieman suolaa ja mustapippuria. Laita pastavesi kiehumaan.
Kuutioi sipuli ja valkosipuli, kuullota öljyssä kuumalla pannulla (kasari). Lisää joukkoon mausteet (paprikaa, grillimaustetta, currya, valkosipulijauhetta, soijaa) ja pyörittele hetki.
Lisää kanat pannulle ja paista kypsäksi, sekoita hyvin että mausteet leviävät tasaisesti. Pienennä lämpöä ja lisää sekaan ranskankermaseos, anna hautua.
Siivilöi pasta kun se on kypsää, sekoita kastikkeen joukkoon.
Tarjoa parmesaanin, patongin ja raikkaan salaatin kanssa ja nauti! :)

Psst.
Tein tällä samalla ohjeella myöhemmin myös katkarapupastaa, pienemmän määrän vain. 2-4 kourallista katkarapuja kanan tilalle, ranskankermaa vain yksi purkki, mausteita vaihdoin vähän ravulle sopivammaksi (mm. sitruunapippuri), jätin valkosipulin pois ja käytin pastana pappagalloa :) Hyvin upposi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)