torstai 17. syyskuuta 2015

Toscapiirakka (pellillinen)

Olen tässä pikkuhiljaa käynyt läpi kopioiden tätini reseptivihkoa ja törmatessäni toscapiirakan ohjeeseen, maistui tämä herkku jo suussa niin uuniinhan se piti pyöräyttää, pienellä omalla twistillä!



Toscapalat

4 munaa
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1dl maitoa
300g voita sulatettuna
1rkl vaniljauutetta
1tl vaniljasokeria
Ripaus vaniljajauhetta

Kuorrute

100g voita
140g mantelilastuja (tai manteli-/pähkinärouhetta)
2dl sokeria
1dl kermaa
2rkl vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi (munasokerivaahtoa ei voi vatkata liikaa!).
Sulata voi
Sekoita jauhot ja vaniljasokeri sekä -pulveri keskenään.
Lisää maito munasokerivaahtoon, tämän jälkeen lisää osa jauhoista.
Sekoita taikinaan nyt vuorotellen voita ja jauhoseosta, näin kuohkeus säilyy taikinassa.

Paista 200-asteessa n. 15-18min

Kun pohja on jäähtynyt, tee kuorrute. Laita ainekset kattilaan ja kiehauta karamelliksi, kuitenkaan polttamatta sitä!
Kaada kuorrute piirakkapohjan päälle ja anna jäähtyä.

Oiva kahvin seuralainen, taidanpa ottaa palasen.. Ehkä toisenkin. Nams!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)