maanantai 8. heinäkuuta 2013

Kanapizza



Pizzapohjan alkuperäinen ohje on lainattu ihanaiselta Empiltä Maistuu Makialta -blogista, tein sen vain omien mieltymysten ja tarvikkeiden mukaan :)

Pitsapohja
(Tätä taikinaa ei ole pakko kohottaa ollenkaan!)

2,5 dl kädenlämpöistä vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
pieni ripsaus sokeria
½ tl pippuria
0,5 dl öljyä
4-6 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kaada vesi kulhoon, tarkista lämpötila että hiiva ei kuole! Lisää veteen hiiva, puolet jauhoista, mausteet ja öljy. Sekoita hyvin.
Lisää loput jauhot ja sekoittele. (Jos aijot kohottaa taikinaa, tässä kohtaa heitä taikinakulhon päälle liina ja anna turvota kaksinkertaiseksi.)
Jauhota kevyesti pellille aseteltu leivinpaperi ja kippaa taikina siihen -> taputtele taikina sen kokoiseksi ja muotoiseksi, kun haluat. Mie sain tästä koko pellin kokoisen :)
(Jos haluat vielä kohottaa, niin peitä pelti liinalla noin puoleksi tunniksi.)
 Sitten heitetään tomaattikastike pohjan päälle!

Tomaattisoosi

1prk tomaattipyrettä

Loraus vettä
Paprikamaustetta
Chiliä
Mustapippuria

Levitä tomaattisoosi pohjan päälle, ripsuttele sen jälkee ohuelti juustoraastetta ennen muita täytteitä. Täyttää voit oman mielen mukaan tietysti, mutta meidän pizza koostui näistä;

Pizzatäytteet

2 suikaleiksi revittyä kanankoipea

1 prk ananaspaloja
1 prk tonnikalaa (½ pizzaa, avoeliö syö, minä en)
½ banaania (½ pizzaa, minä syön, avoeliö ei)
1 pkt pekonia leikattuna pienemmäksi
n. 5 viipaletta savupalvikinkkua (ihan sitä leivän päällä käytettävää suikaloituna)
Puolikas tomaatti viipaleina
3 valkosipulinkynttä silputtuna öljyssä (itse lisään tämän vasta uunin jälkeen)
Juustoraastetta maun mukaan

Levitä täytteet tasaisesti pohjan päälle, viimeisenä juustoraaste. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15-30 minuuttia, kunnes juusto saa hieman väriä pintaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)