perjantai 9. elokuuta 2013

Täytetyt lettuset

Minun teki mieli jo useampana päivänä paistaa lättyjä, mutta aikaa oli rajallisesti ja lämmin ruokakin piti tehdä. Avoeliö sitten ehdotti että jos pitkästä aikaa saisi maistella täytettyjä lettuja, niin minä tyttö otin ja väänsin herralle sellaisia :) Oli kuulemma "kuin äitee ois tehny". Mikäpä se siinä sitten ;)




Lettutaikina;

5 dl maitoa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä


Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää maito. Lopuksi sekoita kananmunat joukkoon ja anna taikinan turvota n. 30min ennen paistamista.

Jauhelihamössö;

n. 400g jauhelihaa
4-6 luumutomaattia (tai 1 tavallinen iso tomaatti)
1 sipuli
½dl ruokakermaa
1 vihreä chili
Poppamiehen Vampyree
Mausteet (paprika, grillimauste, pippuri, suola, chili)


Kuullota sipuli öljyssä ja lisää jauheliha pannulle. Kun jauheliha on melkein kypsä, heitä joukkoon pieneksi silputtu chili ja kuutioidut (luumu)tomaatit. Mausta mielesi mukaan, chiliin tottumattomana jos käytät Vampyreetä ensimmäistä kertaa, aloita varovasti, 1tl luulisi riittävän paremmin kuin hyvin. Kun  jauheliha on paistunut rapsakaksi pinnalta (ÄLÄ polta sitä kuitenkaan), lisää ruokakerma pannulle, anna hautua muhennosmaiseksi ja täyte on valmis.


Täytä yksi lettu n. 3-4 ruokalusikallisella jauhelihaa, riippuen letun koosta. Pyöräytä tiiviiksi rullaksi ja nosta joko uunivuokaan tai leivinpaperoidulle pellille. Itse tein 6 rullaa ja lopusta taikinasta makeita lättyjä, mutta syöjämäärän mukaan laskisin 2 letturullaa /henkilö jos on muuta lisukkeeksi. Jos ruokitaan porukka pelkillä letuilla niin raavaaseen mieheen uppoaa varmasti jopa neljä rullaa. Viimeistele juustoraasteella ja paista uunissa 225 asteessa niin kauan että juusto ruskistuu (n. 10-15min)
Itse tein vielä viinirypäle-vesimeloni-vihersalaatin kaveriksi ja ei kun syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)