lauantai 2. marraskuuta 2013

Avokado-pekonipasta

Minulla on paha tapa jopa näin ruokablogia pitävänä, jumittua helppoihin ja nopeisiin ruokiin ja urautua aineksiin (jauheliha, kanasuikaleet tai -koivet ym.) Joskus vastaan sattuu ohjeita joita on pakko kokeilla ja silloin viikonloppuna meillä on keskenämme ruokafestit, kokataan avoeliön kanssa yhdessä, pitkän kaavan kautta :) Tämä ohje tarttui mukaan Empiltä Maistuu Makialta -blogista, omaan makuun muokattuna :) 



Avokado-pekonipasta:

2 kypsää avokadoa
1 chilipalko
noin rkl sitruunan tai limen mehua (enemmänkin voi laittaa)
2-3 valkosipulinkynttä
pieni luraus hunajaa
n. ½ dl öljyä
1½ dl parmesaania raastettuna
1tl kuivattua timjamia
noin 500g spagettia tai muuta pastaa
1pkt pekonia
1 pieni tai ½ isosta sipulista
suola ja pippuria

Laita spagetille vesi kiehumaan, kuutioi sipuli ja kuullota se öjyssä pannulla Sekoita kastikeainekset;
"- Pilko valkosipuli ja chili pieniksi paloiksi kulhoon ja purista sekaan sitruunan mehu.
- Halkaise avokadot ja poista siemen. Viillä kuutioiksi kuoressaan ja koverra hedelmänliha lusikalla kulhoon.
(Jos jollekkin tämä vaihe tuottaa päänvaivaa, voi vaikkapa täältä kurkata vinkkiä.)
- Raasta juusto kulhoon muiden ainesten sekaan.
- Lisää nyt öljy, hunaja, hienonnettu basilika, timjami, sekä kuullotettu sipuli, suola ja pippuri
- Sekoita ja tarkista maku -> Lisää suolaa tarvittaessa.
- Keitä pasta.
- Ota noin desin verran keitinvettä talteen ja sekoita kastikkeen joukkoon.
- Valuta pasta ja kaada kastike kattilaan pastan joukkoon."

Pastaa odotellessa voit sipulien jälkeen paistaa pekonin. Kuutioi pekonikin mahdollisimman pieneksi ja paista ne kuumalla kuivalla pannulla ilman öljyä, kunnes ovat rapsakkaita palasia.
Laita lautaselle kasa pastaa, koristele kirsikkatomaattilohkoilla (tai millä haluat) ja ripottele rapsakat pekonikuutiot päälle :)
Pastan kaveriksi tein "pull apart breadin" patongin sijasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)