maanantai 14. lokakuuta 2013

Kana-mango-jogurtti kastike

Sanahirviön takaa löytyy oikeasti hyvä ruoka :D Kokeileva keittiö part X.
Meidänkin perukoille aukesi vihdoin Punnitse ja Säästä, joka herättää jokaisen kotikokin sisäisen ituhipin talviunestaan. Ensimmäisellä käynnillä tarttui teen ja pähkinöiden lisäksi mukaan riisiseos, johon oli yhdistelty villiriisiä, punaista riisiä sekä tummaa basmatia. Riisin keittoaika oli melkoisen pitkä (40-60min), mutta suutuntuma ja maku kaiken vaivan arvoista. Samalla valmistui lisukkeen pariksi tämä kastike!



Kastikkeeseen tarvitset:

400g kanasuikaleita
1 kypsä mango
3-4 rkl Turkkilaista jogurttia
1dl ruokakermaa 
mausteita (paprika, kanamauste, curry, chili, suola)

Ennen mitään muuta, laita riisille vesi kiehumaan, ainakin jos käytät samaa riisiseosta kuin minä ja keitä ohjeen mukaan kastikkeen teon ohessa. 
Kuori ja kuutioi mango pieneksi. Ruskista kanasuikaleet pannulla ja kippaa mango kaveriksi. Lisää jogurtti ja pyöräytä sekaisin. Jogurtti sulaa pannulle, sen jälkeen voit lisätä ruokakerman. Lisää myös tupsaukset mausteita ja anna hautua pienellä lämmöllä (levy 1 tai 2) 20-30minuuttia kun riisi kiehuu valmiiksi.

Lapa lautaselle ja ääntä kohti, hyvää on! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)