tiistai 26. kesäkuuta 2012

Lasagne-italianpata-makaroonilaatikkohybridi.

Tällaisen nimityksen sai siis ruoka joka tehtiin idealla "mitä kaapista löytyy". Varsinaista lasagnea en jaksanut rakentaa, päätin siis tehdä ja hyödyntää lasagnekastikkeet makaroonin kanssa, kunnes huomasin ettei niitäkään ollut tarpeeksi kaapissa :D Onneksi löytyi vielä pussi Raketti-spagettia joten hommahan toimi näin:


Tee ensin kastikkeet, laita samalla uuni lämpeämään 200'C asteeseen. Keitä makaroonit/spagetit kypsiksi tai jätä jopa hieman raaoiksi (kypsyminen jatkuu uunissa). Sekoita katikkeen kanssa uunivuokaan, kuorruta juustoraasteella ja tarkista että vuokaan jaa n. 0,5 - 1cm tyhjää reunaa, muuten se kiehuu yli.
Voit varmistaa ylikiehumisen laittamalla uuniin alemmalle tasolle vielä uunipellin, mukavampaa tiskata kuitenkin vain se pelti, entä kuin rapsutella uuninpohjasta palanutta rasvaa irti ;)

Maitokastike;

n. 3 rkl voita
4 - 4½ rkl vehnäjauhoja
6 - 7½ dl maitoa
1 tl suolaa ( ja valkopippuria)
ripaus mustapippurirouhetta
(** Creme Bonjour Creme fraiche Valkosipuli & Yrtit)
(**Kourallinen juustoraastetta)

Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää maito koko ajan sekoittaen, kunnes kastike kiehuu. Anna kastikkeen kypsyä hiljaisella lämmöllä vähintään 3-5min. Mausta suolalla ja pippureilla. Varovainen pippurien kanssa, niitä on helpompi lisätä kuin ottaa pois!
(**Lisää Creme fraiche ja juustoraaste kastikkeeseen, sekoita kunnes juusto sulaa joukkoon ja kastike on taas tasainen.)


Jauhelihakastike;

400g jauhelihaa
n. 4rkl jauhoja
vettä lisätään oman mielen mukaan, kunnes kastike on sopivan paksuista ja suurustunut. Laita aluksi vaikka 4dl ja lisää pikkuhiljaa tarpeen mukaan.
Mustapippuria, suolaa, jauheliha-, grilli- ja paprikamaustetta, tabascoa.. Aivan oman maun mukaan.
Ketsuppia
(Ruokakermaa?)

Ruskista jauheliha, lisää mausteet. Sekoita jauhot jauhelihaan ja paista hetki, (n. 2min ehkä).
Kun jauhot on sekoitettu kunnolla, voi lisätä vettä joukkoon, sekoittaen ja tarkastellen miten kastike suurustuu. Kun vettä on tarpeeksi, anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 15-20min


Näitä kastikkeita käytän siis pääasiassa lasagneen, tälläkertaa tämmöiseen hybridiruokaan.
Anna ruuan vetäytyä 10-15min ennen tarjoilua, pysyy paremmin koossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)