maanantai 25. helmikuuta 2013

Intiaanikeitto

Me ollaan molemmat miehen kanssa ravintolatyössä, ja nimenomaan siinä "pimeämmällä" puolella, eli yövuoroa painetaan kumpikin. Ystävänpäivälle sattui tietysti miehelle työvuoro, ja pari viinipulloa kun jääkaapin pohjalla pyöri, päätettiin syödä ja juhlistaa tätä ällösokerista hattarapinkkiä päivää vasta yöllä. 
Menu jäi yllättäen minun vastuulleni, enkä pistä tätä pahakseni ollenkaan :)
Tällaista sain aikaan tällä kertaa;

Alkuruokana "intiaanikeitto", niinkuin äiti on opettanut:


Mausteinen tomaattikeitto

1-2rkl öljyä
puolikas (tai kokonainen) sipuli
valkosipulia muutama kynsi
tölkki (390g) tomaattimurskaa
tölkillinen vettä
(Raketti?-)spagettia
2 kanamunaa
lihaliemikuutio
mausteita, chiliä

Laita öljy kattilaan, kuullota kuutioitua sipulia niin että se on läpikuultavaa, lisää valkosipuli pieneksi silputtuna joukkoon, sekä chili. Kaada tomaattimurska joukkoon ja lisää saman verran vettä kuin tomaattimurskaakin. Mausta vaikka tässä välissä, grillimaustetta, paprikamaustetta, chiliä, tabascoa ym. 
Pudota joukkoon lihaliemikuutio ja anna hautua kunneks keitto kiehahtaa, lisää spagetit kiehuvaan nesteeseen (pieninä pätkinä). Riko kanamunat joukkoon ja sekoita kunnolla. Anna hautua kunnes spagetti on kypsää. Näin alkuruoka on valmis tarjottavaksi!

Alkukeitto kahdelle, smetanaruusuke puuttuu kuvasta!

Tein keitolle vielä "ruusukkeen" keventämään sen mausteisuutta;
Smetanakastike;

1prk Smetanaa
1rkl sinappia
1rkl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus paprikamaustetta
ripaus pippuria

Sekoita huolellisesti ja koristele keitto juuri ennen tarjoilua, smetana sulaa nopeasti kuuman keiton päällä!


Tämä keitto toimii alkuruuan lisäksi vaikka lounaana, on sopivan täyttävä jaettuna kahdelle lautaselle, alkuruokana riittää neljälle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)