maanantai 25. helmikuuta 2013

Possurisotto

Pääruuasta tiesin jo sen verran, että iso (750g) paketti possunlihasuikaleita oli pakkasesta otettu sulamaan, ja ko. lihatuotetta hieman vierastavana, kysyinkin tutulta, innokkaalta kokkimieheltä apuja tähän, hänen ideoimanaan ja minun kokkaamanani saatiin sitten aikaan risotto:



Valitettavasti tämä on ainoa kuva risotosta.

Possunsuikalerisotto (4-6hlö):
750g sianlihasuikaleita
1prk ruokakermaa
2rkl creme fraichea
Koskenlaskija-juustoa, voimakas
sipulia, valkosipulia
riisiä
mausteet

Laita riisin keitinvesi kiehumaan, keitä riisi "väljässä" vedessä, tai noudata paketin ohjetta. Kuullota sipulit öljyssä, lisää loppuvaiheessa valkosipuli ja päälle possunsuikaleet. Kun suikaleiden pinta alkaa näyttää kypsältä joka kantilta, heitä sekaan mausteet, creme fraiche (paprika-chili), Koskenlaskija sekä ruokakerma. Jätä levy pienelle (ykköselle) ja anna hautua rauhassa, kunnes riisi on kypsää.
Kaada possusuikaleseos riisin joukkoon, minulla oli tässä vaiheessa jo suikaleista irronnut niin paljon nestettä, että possu sai riisin kanssa hautua vielä lähemmäs 30min, tiheästi sekoittaen kyllä. 

Possu oli todella pehmeä ja murea, pitkään hauduttamalla saa parhaat tulokset :) Itse olisin kaivannut tähän ehkä jotain kasviksia tai salaattia kaveriksi keventämään ateriaa, mutta mies popsi tyytyväisenä poskeen ja kehui vielä hyväksi ;)

Pullo Oroviota kaverina (nyt kaikki viiniharrastajat silmät kiinni, itsehän en juuri ymmärrä niistä mitään, etenkään punaviineistä!) nautittiin tämä osa ateriasta, ja ainakin massut saatiin täyteen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)