torstai 7. maaliskuuta 2013

Kuppikaakkuja Ämeriikkalaisittäin.

Tänään kauppakierrokselta Halpa Hallista löytyi muffinivuokia/peltejä, 2kpl 3,90e. Pakko tällainen huipputarjous oli kotiuttaa ja siitähän se ajatus sitten lähti.
Tällä kertaa kysyin neuvoa muualta, sillä halusin takuuvarman ohjeen jolla muffinsit saa kohoamaan korkeuksiin. Aiemmin kaikki, kaikki, käyttämäni reseptit ovat tuottaneet niinkin hyviä, mutta "lättänöitä" kuppikakkuja ja nyt oli aika jo saada kuohkeampaa tavaraa pöytään :D
Huutelin siis ystävää apuun, ja sain paluuviestinä tällaiset ohjeet;


250g jauhoja
125g sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

1,5 dl maitoa
3 rkl öljyä
1 muna
1 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta, jos semmosta löytyy
1 tl kaakaojauhetta
100g murskattua suklaata


- Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita
- Mittaa kaikki märät aineet toiseen erillieen kulhoon ja sekoita hyvin
- Lisää kuivat aineet märkien aineiden joukkoon ja sekoita korkeintaan 15 kertaa!! Ei enempää, eikä saa vatkata, koska muffinssit luultavasti lässähtää muuten. "Pyöräyttele" mieluummin ainekset sekaisin.
- Täytä muffinivuoat 3/4 asti täyteen ja työnnä uuniin.
- Paista n.170 asteessa 25-30 minuuttia.

Taikina valmiina.

Sekoitin ainekset ohjeen mukaan, ainoa ero että lisäsin kaakaota yhden ruokalusikallisen, ohjeessa mainitun teelusikan sijaan, hups :D
Taikina oli huomattavasti paksumpaa kuin koskaan aiemmin kokeilemani, varsinkin kun lisäsin joukkoon (veitsellä rouhitun) suklaan. Jaoin taikinan muffinipellille ja sainkin tästä vain kuusi muffinsia, mutta sitäkin hulppeamman kokoisia :D Silikonivuoasta haaveillessa ;)

Valmiit kuppikakut!

Tavoite ainakin tuli saavutettua, muffinit kohosivat upeasti ja koostumus oli hyvä. Makunsa puolesta ei ehkä ehdoton suosikki, mutta kyllä näitä tarjottavaksi kehtaa tehdä tulevaisuudessakin :)

Värkkäsin myös "kuorrutteen" ihan vain valkosuklaa-lime maustetusta rahkasta (suoraa kaupan kylmähyllystä) johon sekoitin tomusokeria, suosittelen kurkkaamaan jonkun "oikean" ohjeen kuorrutteen tekemiselle vaikka Kotikokista.

Jokseenkin erittäin hävyttömiä mielikuvia aiheuttava kuorrutettu muffini :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)