tiistai 21. tammikuuta 2014

Hampurilaiset tattarisämpylällä

Itselläni on testissä nyt viljaton ruokavalio. Tai ehkä ennemminkin vähäviljainen, en lue joka ikistä tuoteselostetta, enkä vältä ruokaa siksi että sen vieressä ei lue "gluteeniton", mutta en myöskään syö pastaa, leipää, pullaa ym. mikä on selvästi vehnäjauhosta tehty. Ruokavinkkejä asiaan liittyen otan mielelläni vastaan :D

Tässä on käytetty ihan kaupasta ostettua Frisco-sämpylää. Alempana kuva tattarisämpylästä.


TATTARISÄMPYLÄT

5 munaa
3,5 dl tattarijauhoa
3 tl leivinjauhetta
2 tl psylliumia
4 dl juustoraastetta
1dl tattarileseitä
½ dl mantelilastuja

Ohje on helppoakin helpompi! Sekoita ensin kuivat aineet keskenään, jonka jälkeen lisää munat. Pyörittele taikina tasaiseksi, voi olla että joudut työntämään kädet taikinaan. Taikina jää veteläksi, joten palloja tästä ei pyöritellä :D
Nostele taikinasta kökkösiä pellille, 9 pientä tai vähemmän isoja, paista uunin keskitasolla 175-asteessa 15-20min.
Anna jäähtyä ja rouskuttele parempiin suihin!
Sämpylät säilyvät huoneenlämmössä muutaman päivän, jääkaapissa hieman pidempään.

JAUHELIHAPIHVIT

n. 700g jauhelihaa
1 (pieni)sipuli
1rkl grillimaustetta
1rkl paprikamaustetta
2rkl ketsuppia
ripaus valkopippuria
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Sekoita jauhelihataikina käsin, lisää mausteet, sipuli pieninä kuutioina ja vaivaa tasaiseksi. Taikina pysyy paremmin kasassa jos jaksat hetken sitä pyöritellä :)
Tästä ohjeesta tulee n. 6 pihviä. Jaa taikina 6-8 osaan, riippuen kuinka isoja pihvejä haluat. Muotoile taikinapalloa käsissä, laita se sitten leivinpaperille ja litistä pihviksi. Paksummat pihvit toimivat paremmin paistettaessa, jos pihvin keskiosa on ohuempi kuin reunat. Ohuemmat taas voit pakastaa ja paistaa jäisenä. Helppoa kuin heinänteko! Paista pihvit kuumalla pannulla, ruskista ensimmäinen puoli, käännä ja ruskista toinen puoli, käännä vielä kerran ja anna paistua kypsäksi.

Hampurilaiset taas kootaan oman maun mukaan, suosikkeja meillä on pekoni, dressing/majoneesi, ketsuppi, salaatti ja sinappi. Joskus paistettua sipulia tai tomaattia.
Toimii myös tavallisten sämpylöiden kanssa;

Tässä on siis käytetty tattarisämpylää. Toinen kuva oli onnistuneempi, siksi se toimittaa pääkuvan virkaa.

Herkullisia hampparihetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)