keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Täytetyt kanafileet ja asiaa ruokavaliosta.

Heissulivei pitkästä aikaa!
Hetken hiljaisuus johtuu yksinkertaisesti siitä, että meillä on molemmilla tällä hetkellä personal trainerin tekemät ruokavaliot, jotka ensi alkuun tuntuivat kovin rajatuilta ja näin ollen harkitsin blogini tauottamista täksi ajaksi.
Perehdyttyäni asiaan tarkemmin, tulin kuitenkin tulokseen että kokeillaan nyt :)

Määrät ovat siis mitoitettu kahden erilaisen ruokavalion mukaan, nämä mitat eivät siis ole yleispäteviä ja kaikille sopivia, parhaan tuloksen saat aikaan hakemalla vastaavan ohjeen omalta pt:lta tai ravintoneuvojaltasi! Minäkään en suostu tiettyjä asioita edes kysyttäessä kommentoimaan, etten kannusta ketään säveltämään näitä omin päin. Aina saa kysyä kuitenkin ;)

Täytetyt kanafileet

Syöjien määrän mukaan kanafileitä (600g + 440g teen useamman annoksen kerralla ettei tarvitse jatkuvasti seisoa hellan ääressä)

0,5 dl Pähkinä- tai avocadoöljyä
24 palaa fetajuustoa
5rkl tuorejuustoa
Mausteita (chili, curry, valko- ja mustapippuri, paprika, kanamauste..)
1tl sitruunamehua
1dl ruokakermaa

Uuni lämpiämään 175-asteeseen ja valmistele kanat. Halkaise fileestä "tasku", jossa saat juustotäytteet pysymään. Laita taskuun ensin tuorejuusto ja perään 3 palaa fetajuustoa per filé.  Sulje tasku hammastikuilla.
Sekoita kulhossa öljy, sitruunamehu ja mausteet marinadiksi, pyörittele fileet tasaisesti soosissa ja paista "pinnat kiinni", eli pyöräytä pikaisesti kuumalla öljytyllä pannulla niin, että jokainen pinta ottaa vähän väriä.
Nosta fileet uunivuokaan, kaada päälle ruokakerma ja jätä kanat uuniin reiluksi tunniksi.
Keitä kaveriksi riisiä ja tee salaatti, herkkua on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)